Print

Sponsoring

Crelan wil als coöperatieve bank op mensenmaat een maatschappelijke rol vervullen. De waarden waar ze voor staat wil ze uitdragen in haar dagelijks beleid, maar ook in haar beleid van sponsoring, mecenaat en liefdadigheid. Die waarden zijn duurzaamheid, transparantie, vertrouwen en engagement.

Sportsponsoring

Crelan heeft doelbewust gekozen voor het sponsoren van enkele sportdisciplines, het wielrennen en veldrijden, de atletiek en het basketbal. ‘Mens sana in corpore sano’ of een gezonde geest in een gezond lichaam is een wijsheid waarachter wij ons scharen en sport is een belangrijk element in het opbouwen van deze gezondheid. Atleten kunnen dan ook een voorbeeld zijn die de sport dichter bij de mensen brengt. Sporten en atleten aanmoedigen, brengt mensen ook dichter bij elkaar en vervult op die manier ook een sociale rol.

Daarom verdient de sport onze steun.

Wielrennen en veldrijden

Crelan is al sinds 2000 actief in de wielersponsoring. Ze sponsorde meer dan 8 jaar de ploeg van Sven Nys, die een schitterende palmares heeft bijeen gefietst in de loop der jaren. In 2016 nam Sven afscheid als professioneel wielrenner, maar Crelan verlengde haar engagement in de wielersport.

Sinds 1 januari 2017 is Crelan hoofdsponsor van de nieuwe pro-continentale wielerploeg onder leiding van Nick Nuyens. In deze unieke nieuwe formatie is plaats voor zowel een veldritploeg als een wegploeg. Het veldritteam, met kopman Wout van Aert, heet Crelan – Charles. De wegploeg, met als speerpunten Stijn De Volder, Sean De Bie en Zico Waeytens, heet Veranda’s Willems – Crelan. Op deze manier wil Crelan zich blijven engageren en staat ze klaar om jong aankomend talent in deze mooie sport te ondersteunen.
Meer info over de wielerploeg: https://snipercycling.be/

Atletiek

Crelan is de Premium Partner van de familie Borlée. Kevin Jonathan, Dylan en Olivia zijn gedreven en professioneel met hun discipline bezig, het zijn kampioenen die tegelijkertijd ook heel toegankelijk en open zijn gebleven. Ze staan dicht bij hun supporters. Dat zijn nu net de waarden die Crelan ook belangrijk vindt, een gedreven en professionele dienstverlening aan haar klanten bieden in een gepersonaliseerde vertrouwensrelatie.

De samenwerking met de familie Borlée leidde ook tot extra initiatieven. Zo is Crelan ook hoofdpartner van de Belgische Atletiekbond, shirtsponsor van de Belgische atletiekploeg en hoofdpartner van de Belgian Tornados  (de 4x400 m estafetteploeg heren) die onder de deskundige coaching van Jacques Borlée succes na succes boeken.

Basketbal

Sinds 2002 is Crelan sponsor van Okapi Aalstar en deze samenwerking is sindsdien enkel maar verder uitgegroeid. Ondanks de groei van de club en de mooie sportprestaties van de afgelopen jaren is Okapi Aalstar nog steeds één grote familie. Deze evolutie herkennen we ook in onze bank. Ook Crelan is het laatste decennium uitgegroeid van een kleine tot een middelgrote bank en ook wij hebben ondanks deze groei steeds de klemtoon blijven leggen op een persoonlijk en warm contact met de klanten.

Nadat Crelan al twee jaar deel uitmaakte van de ‘Big 4’, de 4 hoofdpartners van Okapi Aalstar, besloot de bank om haar engagement uit te breiden en wordt ze voor het seizoen 2016-2017 de enige hoofdsponsor van deze talentvolle basketbalclub. Wij geloven in de club, in haar aanpak en in haar sportieve ambities. Door onze sponsoring willen we die mee helpen waarmaken. voortaan zal de club dan ook aantreden onder de nieuwe naam Crelan Okapi Aalstar.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent