Meer nieuws

Eerste officiële werkdag voor Philippe Voisin als CEO van Crelan

28 april 2017

Eerste officiële werkdag voor Philippe Voisin als CEO van Crelan

Philippe Voisin werd gisteren tijdens de algemene vergadering van de raad van bestuur aangesteld als nieuwe CEO van Crelan. Philippe Voisin volgt Luc Versele op, die dertien jaar lang aan het hoofd van de bank stond. Luc Versele zal voortaan de raad van bestuur voorzitten.

De nieuwe CEO sprak meteen zijn intenties uit om in te blijven zetten op de lokale verankering van de bank. Crelan telt meer dan 650 kantoren, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Philippe Voisin zal er ook op toezien dat Crelan trouw blijft aan haar coöperatieve structuur en aan de landbouwsector, beiden inherent aan het DNA van de bank.

Philippe Voisin vergat ook zijn voorganger Luc Versele niet te bedanken voor diens bijdrage aan de groei van de onderneming. Versele startte dertig jaar geleden bij het management van de bank, toen nog Nationaal Instituut voor Landbouwkrediet (NILK), waarvan de laatste dertien jaar als CEO: een lange staat van dienst in de financiële wereld. Het is dan ook de verdienste van Luc Versele dat hij de bank geruisloos door de bankencrisis leidde en van Crelan een gezonde Belgische coöperatieve bank maakte.

Philippe Voisin is 54 en trad in 2012 in dienst bij Crelan als Chief Risk Officer.

Beheer uw rekeningen online

Zoek uw agent